Saturday, September 20, 2008

baju raya - malayali



Inilah perjuanganku. Baju raya. Kalau duk jenguk blog, alkisahnya, tak siap sampai ke sudah. Design ni memerlukan ketekunan yang tinggi. Banyak kali aku buka jahit, buka jahit. Akhirnya, inilah hasilnya. Malayali. Sebab apa aku namakan MALAYALI? Sebab my mom cakap macam bunga malai (bunga yang orang India kalungkan di leher esp. masa majlis kahwin). Adakah maknanya baju rayaku ini sesuai untuk Deepavali??? Whatever....




Leher seperti biasa tak dihabiskan jahit. No point. Sebab pakai tudung. Sebenarnya malas :P





Close up





Tangan






Bawah baju


2 comments:

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

uih nape cantik sgt baju tu...
bape rm tempah tu ke buat sendiri?

ku tak sempurna said...

baju tempah... manik je jahit sendiri kak... :D