Monday, September 22, 2008

hola!!

Hola guys!!

Selamat datang ke rumah baruku... My new mi casa... Dedikasi khas untuk cintaku, kegilaanku dan keghairahanku.


Dah lama simpan niat nak ada "cawangan" lain, tapi dipendam je.. sebab takut tak terkawal... Maklumlah, rumah yang ada tu pun, rasanya macam tak sempat nak update selalu. Tapi memandangkan rumah baru ni hanya sekali sekala saja akan diupdate, makanya aku kuatkan semangat juga untuk membukanya. So, awal-awal aku nak pesan, rumah ni hanya akan diupdate bila aku siap ber"karya". Bergantung pada tahap kerajinan dan kesempatan yang aku ada.


Tujuan utama rumah baru ni dibuka bukan untuk tujuan bisnes.. Bukan untuk menunjuk pandai.. Bukan untuk meminta pujian... Rumah baru ni hanyalah untuk aku EKSPRESIkan diri.. sambil berkongsi ilmu dan idea yang tak sebanyak mana ini. Lagipun, malas nak serabutkan rumah lama dengan kegilaanku ini. Takut ada yang kata aku syok sendiri. Kerja pun jadi lebih mudah.

Of course aku masih jauh lagi jika nak dibandingkan dengan fashion designer (which I really admire them a lot). Baru nak bertatih, orang kata. And I really enjoy and aprreciate those who're willing to share their works in fotopages and blogs. Mucho gracias. Thru observation from theirs, from books, from mags, finally aku dapat luahkan cinta yang selama ini aku tak sedar kewujudannya. Mula-mula, memang kekok. Rasa nak siapkan satu pun payah. Bercinta!. Practice makes perfect, rite.. Lama-lama ok dan mula rasa ketagih. So, marilah ENJOY "mi amor".

Adios. Chow.



p/s: Aku tak terima tempahan. Semua aku ekspresikan pada baju sendiri & family. Kekurangan masa :D . So, sebarang tempahan tidak akan dilayan :P

14 comments:

kamar hati said...

salam...wahhhhh...teratak baru ye...cantik la jahitan manik tu....kreatif la awak ni...

chaiyok, chaiyok... (",)

Tie said...

Wah...cantik betul laa...Tak sangka adik ni rajin menyulam manik2 tu..kalau kak tie dah lama tido kot..Baguslah ada bakat kena kembang2kan..mana tahu esok2 nanti boleh bukak bisness baru ni..

Tu tarikh kat atas sekali macam tak logik je..baik betulkan cepat..akak jadi bingung..napa pula jadi disember..raya belum lagik nih..hihi..

syah shah said...

Tahniah atas pembukaan blog baru inih... :D

Sememangnye ko sangat berseni orangnye... Aku tabik spring toing toing kat hang... :D :D

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

kreatif betul..dlm diam buat keje gitu...
patut penuh berfalsafah hehe...
org penyabar je bleh buat keje camtu..
tabiklah...

ku tak sempurna said...

kamar hati,
tak de la kreatif mana :)

tie,
saja jek ltk date tu spy entry tu selalu di atas..

syah,
ihihihihihi... jgn la puji... aku malu... takdela kreatif... klu tgk radzuan radziwill ke, rizalman ke lagi la mengancam...

nrina,
:D bukan falsafah tp falsampah... ekekekeke

syah shah said...

aku puji ekhlasssss (sambil harap-harap kot buleh buat tempahan... :P ) Ahaks~ :P :P

Jie said...

giler koooooooooooo..cantik yg amat....eeeeee....gigih dan tekunnya..respect tau

ku tak sempurna said...

syah,
igtkan puji sbb nak bjr jht manik.. ahaksss :P

jie,
ihihihihi... tak la tekun mana... klu masa tgh buat, manik jth berterabur, hangin satu bdn :D

syah shah said...

aku suke tengok, tapi untuk menjahit manik tu bukanlah untuk aku.. Huhu~ kang separuh jalan je buat keje... Aku kurang seni cam ko.. :D

ku tak sempurna said...

syah,
cam aku plak mmg sgt2 tak suka duk kat dapur...
aku pun bukannya berseni... cuma suka je ngan benda yg bling2

syah shah said...

hehehe... adatlaa tu... tiap orang ade kelemahan dan kelebihan memasing... Tapi kelebihan ko nih memang buleh buat duhet manyak-manyak... Sile laa amek tempahan dariku... Eheheheheheh :P :P

ku tak sempurna said...

aku malas nak amik tempahan... tp klu ko nak sgt, aku bole tlg jhtkan... F.O.C lagi... tp kena tggu birthday ko la eh... :D

syah shah said...

Eh, takpela... aku gurau je... Hehehehe... Aku tak pandai pakai baju manik-manik ni... Dalam mase sehari je buleh abes tertanggal sume memanik tersebot... Aku seorang PENGGANAS RUMAHTANGGA... Eheheheheheh :P :P

ku tak sempurna said...

syah,
kahkahkah... sian laki ko... akhirnya dpt gak aku berknln ngan pengganas rumahtangga kaum wanita... ihihihihihi...