Wednesday, September 30, 2009

Aunties........

Baju my aunties....
Not really siap... Lepas raya ni kena tambah lagi.. hikkssss




.
.

Baju kebaya..... kain tissue I guess..
Memang nipis tak hengat.. sabar je laaaaa..
Jahit di lipatan depan kebaya (dada)
Design daripada fotopages Kak Amoi.


















.
.



Baju Kurung.... kain tissue gak rasanya.
Sempat jahit di tangan sahaja.
Manik tabur dan bunga.





















.
.

NEXT

Monday, September 28, 2009

Highlight & Little Prairie

Selamat Hari Raya.

Baru berkesempatan nak upload gambar.
Layan 2 baju ni dulu, ya.
Ada gambar yang tak ingat simpan kat dalam folder mana. Kena cari dulu.
Dan ada baju yang tak sempat nak snap. Sebab nak cepat. Aduh!! Sabar je la.




Highlight bunga.

Batik sutera chiffon.
Highlight pada bunga.



Pada badan dan tangan





Badan baju - highlight bunga








Tangan





.
.
.



Little Prairie


Untuk si manis 17.
So, buat simple je.
Sebenarnya ada tambahan lagi pada design Little Prairie ni, tapi tak sempat nak snap gambar yang full version.



Bawah baju dan tangan





Tangan









Next!!

Monday, September 7, 2009

baby DAISY untuk si comel....



Letih dengan design yang sarat.. Kita rileks sekejap dengan design yang simple.

Baju kurung si kecil (8 tahun rasanya).
Design Baby Daisy ni sesuai untuk si comel...
Yang dah tak berapa comel pun sesuai gak.. hikhikhik..
terutamanya bagi mereka yang 'lasak'... sebab jahitannya sangat kukuh..

Layaaaaannnn







Tangan







NEXT

Friday, September 4, 2009

Madu 3..... Nak jugak!!! Tak kira...


Sukar dilepaskan!!
Huhuhu...
Ikutkan hati, nak je aku simpan baju ni.
Tak yah bagi balik kat tuannya.. Errr???? :P
Sebab aku dah cinta ini baju... Err.. Hihihi.. Biasalaaaa.. Kes syok sendiri.
Yup!! Aku suka sangat-sangat design Madu Tiga ni.
Design ni sebenarnya biasa-biasa je.. Macam yang lain-lain.. Ada bunga.. Ada daun..
Tapi mungkin sebab gabungan warna bunga tu kot.. tu yang aku rasa ianya menarik dan outstanding.. dan sangat cantik di pandangan.. hikkkssss.. (macam nak puji diri sendiri la plak kan :P)
Aku akan cari warna kain yang sama lepas ni... nak buat camni gak!! Hahaha..


Layannnnnn...










Pada Tangan.


Simple.. As requested. (kalau aku, harus aku tabur manik lagi... biar meriah :D)


Kenapa Madu Tiga??

Sebab
.
.
.
.
.
.

Bunganya 3 serangkai.. Dan nampak sangat manis... macam madu...
Senang, kan aku bagi nama... Hikkkssss







K.. NEXT!!!

Wednesday, September 2, 2009

Crumble tak menjadi!!




Masa mula-mula dapat baju ni.......... OMG!! Siapa punya baju ni?? Tak perlu manik.. Dah meriah dah. :P
Macam-macam minat manusia ni.. Mujur nak kat tangan je..


Tak tau nak buat design apa. Pening kepala.. Warna manik & labuci dengan kain susah nak blend. Sebab warna kain memang meriah!
Akhirnya terfikir nak buat crumble macam cik pepari punya..
But of course tak menjadi... hikhikhik... Very-very de...
Takpe... lain kali akan kucuba lagi.. :D


Layannnnnnnnnn..















p/s : aku tengah MABUK warna.... :D

.
.



NEXT

Monday, August 31, 2009

Malayali




.
.
.


Alhamdulillah.
Thank GOD!!

Phewwww..
Betapa tersiksanya nak menyiapkan baju ini.
Jahit. Buka. Jahit. Buka. Jahit. Buka. Itu saja kerjanya. Selagi tak puas hati, aku sanggup buka balik walaupun dah separuh jalan.
Masalah utama aku adalah matching the colours.
Memang kena pergi kelas colour lepas ni :P

Design ni dah pernah buat...
So.... Layannnnn....

.
.
.
.
.
.



Full Baju.




Leher





Dada






Hujung (sampai pusat)







Tangan





Close-up tangan








NEXT........

Friday, August 7, 2009

Yeay!! FITRAH



Baju Raya dah siap.. Yeay!! Mine ok... hik hik hik..
I just call this design, Fitrah... sempena Aidil Fitri...
Actually, bab-bab bagi nama ni, memang blur sikit.
Sebab, rasa macam semua design sama.. bezanya susun atur bunga je kan...

Habis tu!! Kenapa nak bagi nama gak??
Err.. Hihihi.. Suka-suka..
Teeeeet... watever... :D


Kali ni, cuba bereksperimen dengan baju sendiri.
Baju berbunga, labuci berbunga.. Hurrmmmm... not my mom's taste..
So crowded and berserabut katanya... Well.. I know my mom.. simple alwezz..
But my auntie just loving it... Aura 'mak Datin' lain sikit.. hikkssss
Me?? Alwez syok sendiri... loving it :D


Enjoy!!









Baju kurung moden.




Leher





Close up





Tangan









.
.

NEXT!!

Friday, July 31, 2009

Amore.....

Baju last entry still in progress..
Of course sebab baju sendiri, tu yang kurang disiplin.. hikkssss
Apa pun, layan baju my sis ni dulu.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


" Ko buat yang simple je... " kata my sis.
Ellleeehhh... sebenarnya dia nak cepat... tu suruh buat simple.. hikksss

Diberi nama AMORE... meaning LOVE in Italian language...
Yup... I'm loving it.. Kes Syok sendiri la ni.. hik hik hik..


So.. inilah yang paling simple yang boleh dibuat..
Less is more, rite...
But my mom kata macam mak datin je...
Ye ke??? Errr... No komen.. :D




Full baju - baju kurung





Leher







Tangan






Close-up tangan





Taaaaaa!!

Thursday, July 2, 2009

W.I.P - still no name



TUNGGU!!

Thursday, June 18, 2009

Make over - Bandung

Surprise! Surprise!
Tak sangka dapat siapkan semuanya semalam.
Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan, kan... hikkkss


Inilah blouse my cousin.. (blouse ya, bukan sarung bantal :D)

Diberi nama Bandung sebab blouse ni dia beli kat Bandung..

So, enjoy the pictures!!





Full Blouse




Sebelum dan Selepas

Bunga sulam sudah mendengar kata... tak terlipat LAGI
Nampaknya lagi cantik gambar SEBELUM, kan..
Hik hik hik.. Malas gosok, tu lah jadinya..




Close-up bawah blouse




Close up bunga..

Dua warna bunga labuci.
Coklat dan hijau.




Tangan blouse

Simple sangat. As requested.
Manik pintalan dan bunga labuci.





NEXT... :D