Wednesday, September 30, 2009

Aunties........

Baju my aunties....
Not really siap... Lepas raya ni kena tambah lagi.. hikkssss




.
.

Baju kebaya..... kain tissue I guess..
Memang nipis tak hengat.. sabar je laaaaa..
Jahit di lipatan depan kebaya (dada)
Design daripada fotopages Kak Amoi.


















.
.



Baju Kurung.... kain tissue gak rasanya.
Sempat jahit di tangan sahaja.
Manik tabur dan bunga.





















.
.

NEXT

Monday, September 28, 2009

Highlight & Little Prairie

Selamat Hari Raya.

Baru berkesempatan nak upload gambar.
Layan 2 baju ni dulu, ya.
Ada gambar yang tak ingat simpan kat dalam folder mana. Kena cari dulu.
Dan ada baju yang tak sempat nak snap. Sebab nak cepat. Aduh!! Sabar je la.




Highlight bunga.

Batik sutera chiffon.
Highlight pada bunga.



Pada badan dan tangan





Badan baju - highlight bunga








Tangan





.
.
.



Little Prairie


Untuk si manis 17.
So, buat simple je.
Sebenarnya ada tambahan lagi pada design Little Prairie ni, tapi tak sempat nak snap gambar yang full version.



Bawah baju dan tangan





Tangan









Next!!

Monday, September 7, 2009

baby DAISY untuk si comel....



Letih dengan design yang sarat.. Kita rileks sekejap dengan design yang simple.

Baju kurung si kecil (8 tahun rasanya).
Design Baby Daisy ni sesuai untuk si comel...
Yang dah tak berapa comel pun sesuai gak.. hikhikhik..
terutamanya bagi mereka yang 'lasak'... sebab jahitannya sangat kukuh..

Layaaaaannnn







Tangan







NEXT

Friday, September 4, 2009

Madu 3..... Nak jugak!!! Tak kira...


Sukar dilepaskan!!
Huhuhu...
Ikutkan hati, nak je aku simpan baju ni.
Tak yah bagi balik kat tuannya.. Errr???? :P
Sebab aku dah cinta ini baju... Err.. Hihihi.. Biasalaaaa.. Kes syok sendiri.
Yup!! Aku suka sangat-sangat design Madu Tiga ni.
Design ni sebenarnya biasa-biasa je.. Macam yang lain-lain.. Ada bunga.. Ada daun..
Tapi mungkin sebab gabungan warna bunga tu kot.. tu yang aku rasa ianya menarik dan outstanding.. dan sangat cantik di pandangan.. hikkkssss.. (macam nak puji diri sendiri la plak kan :P)
Aku akan cari warna kain yang sama lepas ni... nak buat camni gak!! Hahaha..


Layannnnnn...










Pada Tangan.


Simple.. As requested. (kalau aku, harus aku tabur manik lagi... biar meriah :D)


Kenapa Madu Tiga??

Sebab
.
.
.
.
.
.

Bunganya 3 serangkai.. Dan nampak sangat manis... macam madu...
Senang, kan aku bagi nama... Hikkkssss







K.. NEXT!!!

Wednesday, September 2, 2009

Crumble tak menjadi!!




Masa mula-mula dapat baju ni.......... OMG!! Siapa punya baju ni?? Tak perlu manik.. Dah meriah dah. :P
Macam-macam minat manusia ni.. Mujur nak kat tangan je..


Tak tau nak buat design apa. Pening kepala.. Warna manik & labuci dengan kain susah nak blend. Sebab warna kain memang meriah!
Akhirnya terfikir nak buat crumble macam cik pepari punya..
But of course tak menjadi... hikhikhik... Very-very de...
Takpe... lain kali akan kucuba lagi.. :D


Layannnnnnnnnn..















p/s : aku tengah MABUK warna.... :D

.
.



NEXT